SMIDRAI – PRIEMONĖ NUO CHOLESTEROLIO IR AUKŠTO KRAUJOSPŪDŽIO

SMIDRAI – PRIEMONĖ NUO CHOLESTEROLIO IR AUKŠTO KRAUJOSPŪDŽIO

Vaistiniai smidrai dar kitaip žinomi kaip šparagai. 100 g smidrų turi net 12 proc. reikiamos paros normos geležies, vario – 12 proc., vitamino K — 52 proc., o vitamino A – 15 proc., o kalorijų – tik 20/100 g. Kad kuo daugiau išliktų naudingų medžiagų, smidrus reikia kuo mažiau apdoroti.

Šparagai, kaip ir kitos daržovės, turi tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, kurios suteikia sotumo, gerina žarnyno veiklą, skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir mažina cholesterolį.

Šparagai turi daug glutationo, svarbios antivėži-nės medžiagos, bei rutino, stiprinančio imunitetą, apsaugančio ir stiprinančio kapiliarus bei didesnes kraujagysles, ypač gerai veikia kartu su vitaminu C. Nuostabus vaistas aukštą kraujospūdį turintiems bei sportuojantiems žmonėms.

Be to, 2015 metais Japonijos Chiba universiteto mokslininkai nustatė, kad šparagų ūgliuose yra sieros junginio asparaptino, kuris yra natūralus angiotenziną konvertuojančio fermento (ACE) inhibitorius. Sintetinis jo „brolis“ yra kraujospūdį mažinantis vaistas, turintis nemenką šalutinį poveikį. Valgydami šparagus gaunate natūralios medžiagos, plečiančios kraujagysles ir mažinančios kraujo spaudimą be jokio šalutinio poveikio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *