Rauginti kopūstai
Valgyti raugintus kopūstus – verta
■ Rauginti kopūstai gerina virškinimą. Juose esančios natūralios rūgštys valo žarnyną, šalina toksinus ir kitas nuodingas, organizmą teršiančias medžiagas, padeda apsisaugoti nuo įvairių ligas sukę-liančių bakterijų.
■ Vos 300 g raugintų kopūstų ir jūs gausite rekomenduojamą vitamino C paros normą.
■ Rauginti kopūstai stiprina širdies raumenį, normalizuoja cukraus, cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat jie puikiai tinka asmenims, besirūpinantiems širdies ir kraujagyslių sistema, ir tiems, kurie kenčia nuo sulėtėjusios medžiagų apykaitos, cukrinio diabeto.
■ Kai kurių tyrėjų nuomone, rauginti kopūstai turi medžiagų, stabdančių piktybinių auglių formavimąsi.
■ Rūpinatės dailia figūra? Galite ramiai valgyti raugintus kopūstus, : kadangi 100 g šių daržovių tėra
27 kcal.
■ Tie, kurie kenčia dėl sumažėjusio apetito, taip pat turėtų su malonumu kirsti raugintus kopūstus. Jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, neapsunkina organizmo, ilgam pasotina.
■ Raugintų kopūstų skystis vartojamas sergant diabetu, tulžies pūslės uždegimu, ateroskleroze, esant nutukimui. Pasak išbandžiusiųjų, skaniausia rūgštymą maišyti su pomidorų sultimis (santykiu 1:1) ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį. Šis gėrimas padeda ir tuomet, jeigu laukiantis kamuoja nemalonioji toksikozė. Rūgštymas puikiai tinka prostatos veiklos profilaktikai ir padeda išsaugoti potenciją iki pat senatvės.
Chucrut ,Квашеная капуста ,Chucrut, kyselé zelí , Hapukapsas, hapankaali , zuurkool.
Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/popilt/domains/veiveriai.lt/public_html/wp-content/themes/great/single.php on line 43
Puikus ir natūralus maistas.