KIAUŠINIENĖ SU SMIDRAIS

KIAUŠINIENĖ SU SMIDRAIS


Reikės: 250 g smidrų, 200 g pievagrybių, 4 didelių kaimiškų kiaušinių, valgomojo šaukštp sviesto. Prieskonių: česnakų, petražolių, druskos, pipirų. Garnyrui: 8 vidutinio dydžio pomidorų (800 g).

Gaminimas:

Nuplaukite pievagrybius ir smidrus. Smidrų sumedėjusias galūnėles nupjaukite, o pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite šaukštu sviesto, pakepinkite prieskonius, suberkite ir lengvai apkepkite pievagrybius. Kepdami po truputi pagal poreikį įpilkite karšto vandens, kad nesviltų. ■

Kol kepa pievagrybiai, užkaiskite vandenį, pa-sūdykite ir surištus į ryšulėlį smidrus pastatykite puode, kad stori galai virtų vandenyje, p viršūnės -garuose. Pakanka 3-4 min., svarbu, kad jie išliktų stangrūs, kitaip praras skonį ir neteiks valgymo malonumo.

. Išvirus vandenį riūpilkitey fierliekite smidrus šaltu vandeniu ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite smidrus į keptuvę su pievagrybiais, įmuŠkite kiaušinius, maišydami kepkite. Supjaustykite skiltelėmis pomidorus, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir druska, sudėkite į lėkštę. Šalia sudėkite pagamintą kiaušinienę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *